HRAMUL SATULUI RATUŞ

În actualitate ne confruntăm cu o problemă. Adică se doreşte schimbarea Hramului Localităţii care în prezent este sărbătorit la data de 9 octombrie, dar la solicitarea unor locuitori sărbătoarea se doreşte a fi celebrată la data de 8 noiembrie.

Schimbăm istoria satului pentru că „nu o are” a fost răspunsul acelor persoane. Sigur dragii mei, acest sat nici nu va avea istorie dacă fiecare din noi va schimba totul după bunul lui plac.

Prin acţiunile noastre este necesar să optăm pentru o schimbare în economie, în infrastructură sau în alte sfere care influenţează negativ viaţa de zi cu zi a localnicilor, în nici un caz să schimbăm tradiţile, obiceiurile sau sărbătorile noastre.

 

 

Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

Un comentariu

 1. svetlana

   /  octombrie 5, 2012

  Referitor la hramul satului pot aduce doar un articol din statutul comunei Ratus, care a fost aprobat prin decizia Nr 13/1 de catre Consiliul local in 26-12-2011,
  Art.9 Cetăţenii comunei sînt în drept să participle la viaţa politică, economică, socială şi cultural- sportivă.

  În problemele de importanţă deosebită pentru comună, populaţia poate fi consultată prin referendum local, organizat în condiţiile Codului electoral.

  Consultarea cetăţenilor se efectuează şi prin adunări generale. Convocarea şi organizarea adunărilor generale se face de către primar sau Consiliul Local, care vor aduce la cunoştinţa locuitorilor scopul adunării, data şi locul în care va avea loc.

  Adunarea populară este deliberativă dacă la ea participă majoritatea locuitorilor cu drept de voturi şi adoptă propuneri cu majoritatea de voturi ale celor prezenţi.

  Desfăşurarea adunărilor, consultărilor, audierilor publice şi convorbirilor, precum şi toate propunerile se cosemnează într-un proces- verbal, care se remite primarului sau consiliului. Acesta din urmă examinează decizia adunării, vizată de primar şi emite pe marginea ei o decizie, pe care o aduce la cunoştinţa cetăţenilor în termen de 5 zile.
  Art. 10 Statutul comunei intră în vigoare la data adoptării lui de către Consiliul Local. O copie de pe statut se remite Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: